Mina modetips för hösten 2017

Jag har tidigare tipsat om väskorna jag drömmer om och nu tänkte jag hjälpa er med massa härliga modetips inför hösten. Sommaren verkar vara de flestas favoritårstid, men hösten är inte heller pjåkig. Då är man inne och dricker varm choklad, vid en bra, med tjocktröjor och tofflor. Det är en helt annan mysfaktor på hösten.

Plagg som man bör investera i inför hösten

– Ett par riktigt snygga boots. Och varma. Skippa sneakers eller de smala klackarna och satsa på ett par rejäla boots istället! Det är stilsäkert och håller samtidigt dig varm om fossingarna.

– En varm halsduk. Att lägga lite extra pengar på en riktigt ordentlig, snygg och lyxig halsduk tycker jag verkligen är värt. En halsduk kan man ha till alla outfits och fungerar lika bra på soliga höstdagar till en skinnjacka och under snöiga decemberkvällar utanför vinterjackan.

– Allt som är rött. Ingen har väl missat att rött är höstens hetaste färg? Designers världen över har skapat röda kläddrömmar som utan tvekan kommer pryda stil-ikoner under höstmånaderna. Satsa på röda polotröjor och varför inte en kappa i just rött?

Plaggen jag låter hänga kvar i garderoben

Mina sommarklänningar, sandaler, blommiga blusar, nätta skor och tunna jackor får hänga kvar i garderoben. För på hösten byts den söta blomsterflickan ut mot en riktig rocktjej. Under sommaren älskar jag att känna mig söt och naturlig, men på hösten vill jag känna mig cool, sexig och självsäker.

Vad jag fortsätter använda

Även om bomberjackor klassas som en vår och sommarjacka då de är ganska tunna, tycker jag att de fungerar en bit in på hösten ändå. Istället för att ha den slängd över axlarna under sommarkvällarna kommer jag matcha den med en tjock, stickad tröja under och ett par snygga, tighta jeans under hösten!

Vad jag kommer behöva köpa nytt!

Den roligaste punkten för själen men den tråkigaste för plånboken. Helt enkelt vad som fattas för den ultimata höst-garderoben. Jag har redan en ganska väl utformad basgarderob och de flesta plaggen jag äger är väldigt genomtänkta, vardagliga och stilrena. Därför finns det inte jätte mycket som jag behöver investera i. Däremot har jag bestämt mig för att satsa på accessoarer!

Allt från stora örhängen, till härliga hattar och snygga sminkningar. Jag blir helt pirrig i kroppen när jag tänker på mörkröda läppar, silvriga smycken under höstjackan och stora, svarta hattar i ull. Hösten är inte så dum ändå.